Μπάρα

La Rou Hair Cosmetics-What The World Needs Now-Victoria & K-100& Βιολογικά-Οργανικά Προϊόντα-La Rou Hair Cosmetics-What The World Needs Now-Victoria & K-100& Βιολογικά-Οργανικά Προϊόντα-La Rou Hair Cosmetics-What The World Needs Now-Victoria & K-100& Βιολογικά-Οργανικά Προϊόντα-La Rou Hair Cosmetics-What The World Needs Now-Victoria & K-100& Βιολογικά-Οργανικά Προϊόντα-La Rou Hair Cosmetics-What The World Needs Now-Victoria & K-100& Βιολογικά-Οργανικά Προϊόντα-La Rou Hair Cosmetics-What The World Needs Now-Victoria & K-100& Βιολογικά-Οργανικά Προϊόντα-La Rou Hair Cosmetics-What The World Needs Now-Victoria & K-100& Βιολογικά-Οργανικά Προϊόντα-La Rou Hair Cosmetics-What The World Needs Now-Victoria & K-100& Βιολογικά-Οργανικά Προϊόντα-

Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014

Το Argan oil των Βεβερίνων γυναικών Αμαζίγ.

Το Argan oil των Βεβερίνων γυναικών Αμαζίγ.

Το Argan oil των Βερβερίνων γυναικών Αμαζίγ είναι γνωστό ως το καλύτερο έλαιο Αργκάν στον κόσμο. Αλλά ποιές είναι αυτές οι γυναίκες και από πού προέρχονται;

Οι Βέρβεροι είναι μια μεγάλη ομάδα αυτόχθονων φυλών της Βόρειας Αφρικής, ενωμένοι με μια κοινή γλώσσα και ταύτιση με την κοινή κληρονομιά τους. Οι περισσότεροι ζουν σήμερα στο Μαρόκο και την Αλγερία, με  κοινότητες στην Τυνησία, τη Λιβύη, τη Μαυριτανία, το Μάλι και τον Νίγηρα. Ωστόσο, η λέξη Βερβερίνος είναι μία αμφιλεγόμενη ως προς την μετάφραση   έννοια και σημαίνει "άγριος".

Το πραγματικό όνομα των ανθρώπων αυτών είναι Αμαζίγ και είναι πραγματικά απίστευτο πώς οι άνθρωποι αυτοί αντέχουν το άγριο και σκληρό κλίμα της  Sarhara εδώ και  αιώνες, προσαρμόστηκαν γρήγορα στο αφιλόξενο αυτο περιβάλλον και έγιναν στόχος πολλώς κατακτητών που προσπάθησαν να καταλάβουν χωρίς αποτέλεσμα τη γη τους. Ωστόσο περίπου 1.300 χρόνια πριν τελικά αποικήθηκε από τους Άραβες και το Ισλάμ εισήχθη στο Μαρόκο. Οι Αμαζίγ επέλεξαν  να αποδεχθούν την θρησκεία, αλλά εξακολουθούν να διατηρούν τον πολιτισμό τους και τα στοιχεία της φυλής τους.
Περίπου το 65% του πληθυσμού του Μαρόκου είναι Αμαζίγ, ωστόσο τα Αραβικά και τα Γαλλικά διδάσκονται στα σχολεία.
Οι Αμαζίγ άνθρωποι που εξακολουθούν να ζουν στις ψηλές κορυφές του Άτλαντα ,έχουν παραδοσιακό τρόπο ζωής, οι άνδρες της οικογένειας ασχολούνται με την κτηνοτροφία και την αγροτική καλλιέργεια, ενώ οι Αμαζίγ γυναίκες φημίζονται για την δεξιοτεχνία τους. Πολλοί είναι αναλφάβητοι, και ζουν πάνω ή κάτω από το όριο της φτώχειας του Μαρόκου.
Τα πολυτελή χειροποίητα χαλιά Αμαζίγ είναι εξαιρετικά και φημισμένα και κοσμούν τους τοίχους των παζαριών για αιώνες. Μέχρι σήμερα συνεχίζουν να φτιάχνονται από τις γυνάικες Αμαζίγ που ζουν στα χωριά του βουνού Atlas.
Οι Αμαζίγ γυναίκες είναι υπεύθυνες για την καλλιέργεια και συλλογή του Argan. Το δάσος Argan  προστατεύεται από την UNESCO και η συλλογή του πυρήνα είναι ελέυθερη απο τον καθένα , αρκεί να μην βλάψει το δέντρο. Η παραγωγή του έλαιου  Argan από τις γυναίκες Αμαζίγ είναι η πιο σωστή και έτσι δημιουργείται το πιο λεπτόρευστο και καθαρά αγνό έλαιο Argan.
Για να μπορέσει η κυβέρνηση του Μαρόκου να διατηρήσει τα δάση Argan, έδωσε κίνητρα. ΄Ετσι  άρχισε να χρηματοδοτεί τους συνεταιρισμούς των γυναικών Αμαζίγ , με εξοπλισμό και μηχανήματα και παρέχει ένα αφορολόγητο κίνητρο στους ιδιοκτήτες του συνεταιρισμού.Η παραδοσιακή μέθοδος της πίεσης του πυρήνα Argan διαρκεί 5 ώρες σκληρής εργασίας για ένα μόνο λίτρο έλαιο Argan.
Έχει αναφερθεί ότι μια γυναίκα με πλήρη απασχόληση κερδίζει 600 ντιρχάμ τον μήνα (το οποίο είναι περίπου 150 λίρες  ), ενώ ότι η λιανική τιμή ενός  λίτρου  έλαιο Argan που έχει πατηθεί για 5 ώρες, κοστίζει πάνω από 100 λίρες.
Οι δυτικοί τουρίστες  πιστεύουν στην ιδέα ότι οι συνεταιρισμοί είναι ένα όφελος για αυτές τις γυναίκες, γιατί τους δίνει ένα σκοπό, προάγει την αυτοεκτίμηση, και επίσης βοηθά στην διατήρηση του δάσους Argan. Είναι πλέον τουριστικό αξιοθέατο και τους επισκέπτονται τουλάχιστον 100 τουρίστες την ημέρα.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Μην γράφετε με greekglish γιατί τα σχόλια θα σβήνονται άμεσα.